För: 4 personer
2 burkar hela champinjoner (à 290g)
1 stor gul lök
2 vitlöksklyftor
400g lövbiff
smör att steka i
1 dl paprikasallad
3 msk hackad persilja
4 dl vispgrädde
2 tsk kinesisk soja
1 msk tomatpuré
1,5 msk dijonsenap
1 msk vanlig senap
1 tsk torkad timjan
Tillbehör:
4 dl ris
- Häll av vattnet från champinjonerna och skär de stora till kvartar och de mindre till halvor. Hacka löken och finhacka vitlöken. Skär lövbiffen i centimeterbreda strimlor – var noga med att skära tvärs över fiberriktningen, annars kan köttet bli segt.
- Smält en klick smör i en stekpanna och lägg i champinjonerna. Stek på lite högre temperatur i någon minut under omrörning. Dra ner till medeltemperatur och lägg i löken. Stek tills löken mjuknat och svampen fått lite yta. Lägg över allt i en skål.
- Lägg i en klick smör i stekpannan och stek lövbiffen på medeltemperatur tills den gått från röd till brun. Lägg tillbaka champinjoner och lök. Strö över den finhackade vitlöken samt paprikasallad och persilja.
- Stek en minut och slå sedan på grädden. Rör i soja, tomatpuré, senap och strö över timjan. Låt allt puttra ihop i några minuter. Servera med kokt ris.