Hoppa till innehållet

Exklusiv kvalitetsgaranti | Njut av shopping när som helst

Vagn
0 föremål

News

Vego-bolognese

27 Jan 2025
Vego-bolognese
För: 6–8 personer

1 stor gul lök
3 vitlöksklyftor
3 morötter (ca 300g)
300g skalad pumpa
matfett att steka i
2 dl torkade gröna linser
2 frp krossade tomater (à 500g)
1,5 liter vatten
1 dl små kapris
1 msk torkad oregano
2 tsk salt
300g smal spaghetti (2–3 minuters koktid)
svartpeppar

Tillbehör:

parmesanost
svarta kalamataoliver

  • Skala och hacka gul lök. Skala och finhacka vitlök. Skala morötterna om de är jordiga och skiva dem. Skala, kärna ur och tärna pumpan.
  • Värm matfett i en vid gryta eller panna. Ha ner löken och låt den mjukna på medelvärme. När löken mjuknat, ha i vitlök, morötter och pumpa. Rör i linser, krossade tomater, vatten och kapris. Smula i oreganon och salta. Lägg på locket och låt allt puttra i 10 minuter. Rör om då och då.
  • Lägg ner pastan i grytan och se till att den kommer ner helt i såsen. Blanda försiktigt när pastan börjar mjukna. Slå på lite mer vatten om det behövs. Låt det hela puttra under lock i ytterligare 10 minuter. Smaka av med salt och nymalen svartpeppar och servera med riven parmesanost och kalamataoliver.
Föregående inlägg
Nästa inlägg

Tack för att du prenumererar!

Detta mejl har registrerats!

Shoppa utseendet

Välj alternativ

Back In Stock Notification

Välj alternativ

this is just a warning
Inloggning
Kundvagn
0 föremål