För: 6–8 personer
1 stor gul lök
3 vitlöksklyftor
3 morötter (ca 300g)
300g skalad pumpa
matfett att steka i
2 dl torkade gröna linser
2 frp krossade tomater (à 500g)
1,5 liter vatten
1 dl små kapris
1 msk torkad oregano
2 tsk salt
300g smal spaghetti (2–3 minuters koktid)
svartpeppar
Tillbehör:
parmesanost
svarta kalamataoliver
- Skala och hacka gul lök. Skala och finhacka vitlök. Skala morötterna om de är jordiga och skiva dem. Skala, kärna ur och tärna pumpan.
- Värm matfett i en vid gryta eller panna. Ha ner löken och låt den mjukna på medelvärme. När löken mjuknat, ha i vitlök, morötter och pumpa. Rör i linser, krossade tomater, vatten och kapris. Smula i oreganon och salta. Lägg på locket och låt allt puttra i 10 minuter. Rör om då och då.
- Lägg ner pastan i grytan och se till att den kommer ner helt i såsen. Blanda försiktigt när pastan börjar mjukna. Slå på lite mer vatten om det behövs. Låt det hela puttra under lock i ytterligare 10 minuter. Smaka av med salt och nymalen svartpeppar och servera med riven parmesanost och kalamataoliver.