För: 4 personer
Stekt potatis:
1 kg fast potatis
smör
salt, peppar, lökpulver
Gräddig kycklingpanna med grönkål:
4 kycklingfiléer
smör
100g grönkål
15 cm purjolök
1/2 rödlök
1 habanero
1 dl vitt vin (ex torr riesling)
200g färskost med kantarell
5 dl vispgrädde
1 dl vatten
3 msk dijonsenap
salt, peppar, vitlökspulver
- Tärna potatisen och koka den i 10 minuter. Slå av vattnet och låt den svalna.
- Tina kycklingfiléerna om de är frysta och skär varje filé i 4-5 remsor på längden. Stek kycklingen hastigt i smör, med salt och peppar, i en het panna och lyft ur dem när de fått yta runt om – ta hellre lite i taget om pannan blir full.
- Hacka grönkål, strimla purjolök (ta både vitt och grönt från purjon så blir det fint), skär rödlöken till tunna klyftor (mellan ändarna) och hacka habanero.
- Smält en stor klick smör i en medelvarm panna och ha ner grönkålen. Låt den mjukna några minuter och ha sedan ner purjo, rödlök och habanero. Stek ytterligare några minuter och slå sedan på vitt vin som får fräsa in en minut. Lägg i kycklingen, rör i färskost och grädde och skölj ur gräddförpackningen med en deciliter vatten. Rör i dijonsenap och smaka av med kryddor. Låt det puttra ihop några minuter.
- Stek potatisen i en het panna med smör och kryddor så den får yta. Rör om emellanåt så den inte blir bränd.